e
Banner

Etiketler: körfez ulaştırma



Körfez Ulaştırma 30 bin tanker seferini karayolundan çekti


Yayın: 19-06-2020
Kategori: Demiryolu

Tüpraş iştiraklerinden Körfez Ulaştırma A.Ş. filosunu ve taşıma kapasitesini artırarak, ülkenin demiryolu taşımacılığını geliştirme hedeflerine katkısını sürdürüyor. 2019’da yaptığı yatırımlarla Tüpraş’ın karayolu taşımalarını son 2 yılda %85 azaltan ve yılda 30 bin tanker seferini karayolundan çeken Şirket, önümüzdeki dönemde Tüpraş dışındaki müşteri sayısını artırmayı ve farklı sektörlere de hizmet vermeyi hedefliyor.




Körfez Ulaştırma GATX vagonları için bakım anlaşması imzaladı


Yayın: 18-02-2021
Kategori: Demiryolu

Tüpraş'ın demir yolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma A.Ş., ABD merkezli global vagon sahibi ve kiracısı GATX vagonlarını kullanan akaryakıt taşımacısı Anapet Akaryakıt A.Ş ile bakım anlaşması imzaladı. Anapet’in kullandığı 84 akaryakıt vagonunun bakımı Körfez Ulaştırma’nın Kırıkkale Atölyesi’nde yapılacak.   




Körfez Ulaştırma RGNS vagonlarıyla taşıdığı ürün çeşitliğini arttırdı



Tüpraş iştiraki Körfez Ulaştırma AŞ, akaryakıt taşımacılığının yanında diğer ürünlerin taşınmasında da atağa kalktı. Yatırımını yaptığı RGNS vagonlarıyla emniyetli şekilde tehlikeli madde taşımacılığı yapmanın yanı sıra Tüpraş rafinerileri arasında yedek parça gibi yükleri de taşımaya hazırlanan Körfez Ulaştırma, petrokok konteyner taşımacılığıyla da ürün taşıma gamını çeşitlendiriyor. 




Körfez Ulaştırma ilk hibrit lokomotifleri teslim aldı


Yayın: 06-09-2021
Kategori: Demiryolu

Tüpraş’ın demir yolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma, İsviçreli demir yolu araçları üreticisi Stadler ile 2019'da imzaladığı anlaşma çerçevesinde; çevreci yönüyle öne çıkan, Türkiye'nin ilk çift yakıtlı, EuroDual hibrit lokomotiflerini teslim almaya başladı. 




Körfez Ulaştırma 5 yılda 7 milyon ton akaryakıt taşıdı



Tüpraş’ın demiryolu iştiraki Körfez Ulaştırma, sektörde 5. yılını geride bıraktı.  2022 yılında 2,5 milyon ton ve kurulduğu günden bugüne de toplam 7 milyon ton akaryakıt ürünü ve ara ürün taşımacılığı yapan şirket, 2024’ün son çeyreğinde teslimatı planlanan lokomotiflerle toplam 14 lokomotifle faaliyet gösterecek.